Kodėl dantų implantacija yra efektyviausias prarastų dantų atkūrimo metodas?

Kodėl dantų implantacija yra efektyviausias prarastų dantų atkūrimo metodas?

Šiuolaikinė odontologija gali pasiūlyti toli gražu ne vieną veiksmingą ir efektyvų, prarastų dantų atkūrimo metodą. Visgi, bene visi odontologai sutartinai tvirtina, jog geriausiai ir kokybiškiausiai prarastų dantų problemą galima išspręsti atliekant dantų implantaciją. Dantų implantacijos metu yra naudojamos inovatyvios dantų atkūrimo priemonės – dantims skirti implantai.

Dantų implantai efektyviai atkuria tiek funkcines, tiek estetines prarasto danties savybes. Su šiomis dantų atkūrimo priemonėmis pacientai ir jaučiasi, ir atrodo lygiai taip pat kaip su natūraliais dantimis. Panagrinėkime, kas yra dantų implantavimas, kaip jis atliekamas ir kodėl būtent toks dantų atkūrimo metodas yra laikomas racionaliausiu sprendimu. Beje, pajūrio gyventojus norėtume informuoti, kad dantų implantavimas Klaipėdoje itin profesionaliai atliekamas odontologijos klinikoje Aš šypsausi, kurioje dirba puikiai dantų implantavimo subtilybes išmanantys, ilgametę patirtį turintys specialistai.

Dantims skirti implantai: kas tai?

Dantų implantas yra dantų atkūrimo priemonė, kuri veiksmingai atkuria ne tik trūkstamą dantį, bet ir jo šaknį. Pats dantų implantas yra gaminamas iš biologiškai su žmogaus organizmu suderinamų medžiagų, tokių kaip titanas ar pan. Dantų implantas yra įsriegiamas į paciento žandikaulį. Tokiu būdu jis imituoja danties šaknį. Bėgant laikui dantų implantas suauga su natūraliais audiniais. Ant jo konstrukcijos galima tvirtinti vainikėlį, tiltą ar kitas dantų atkūrimo priemones. Pacientai, kurie prarastų dantų problemą sprendžia išimamų protezų pagalba, dažniausiai jaučia diskomfortą, nuolatinį svetimkūnio pojūtį burnos ertmėje. Dantų implantai visiškai atitinka natūralius dantis, todėl pacientas išvengia bet kokių nemalonių pojūčių ir jaučiasi visiškai komfortabiliai.

Dantų implantų išskirtinumai 

Dantų implantacija yra ne tik efektyvus ar kokybiškas, bet ir ilgalaikis sprendimas. Dėl unikalios konstrukcijos, ši dantų atkūrimo priemonė savo funkcionalumo gali neprarasti ir visą likusį gyvenimą. Kitaip nei išimami dantų protezai, dantų implantai yra labai tvirti ir stabilūs. Todėl pacientas nesusiduria su jokiais mitybos apribojimais ar specifinėmis priežiūros taisyklėmis. Be to, dantų implantas taip pat padeda išsaugoti gerą žandikaulio būklę. Netekus dantų, po jais esantis kaulas po truputį pradeda nykti. Dantų implantas efektyviai pakeičia danties šaknį ir tokiu būdu užkerta kelią kaulo nykimo problemai. Na ir žinoma, esminis dantų implantų išskirtinumas – puikios estetinės savybės. Dantų implantas tiek forma, tiek spalva visiškai prilygsta natūraliam dančiui, todėl atskirti, kad burnos ertmėje yra ne natūralus dantis, o danties pakaitalas gali tik profesionalai.

Ar dantų implantacija visais atvejais yra geriausias sprendimas?

Dantų implantavimas yra racionaliausia išeitis visais atvejais, kai siekiama ilgaamžiškiausio ir kokybiškiausio dantų atkūrimo rezultato. Tradiciniai išimami protezai tikrai nepasižymi puikia estetika. Su jais pacientai dažnai jaučiasi nepatogiai. Dantų implantui suaugus su natūraliu kaulu, jis tampa neatsiejama, nuolatine burnos ertmės dalimis. Todėl šios dantų atkūrimo priemonės visada garantuoja maksimaliai natūralų pojūtį. Žinoma, reikėtų įvertinti tai, kad tam tikrais atvejais, iš karto atlikti dantų implantacijos negalima. Jeigu pacientui jau yra prasidėję kaulo nykimo procesai, tuomet reikia atlikti papildomas odontologines procedūras, nes sėkmingai dantų implanto integracijai reikalingas tam tikro storio kaulas. Su papildomų procedūrų poreikiu įprastai susiduria pacientai, kurie ignoravo dantų netekimo problemą ir ilgą laiką gyveno su tuščiomis ertmėmis burnoje. Todėl netekus vieno, kelių ar net visų dantų tikrai reikėtų nedelsti ir kuo greičiau atlikti dantų implantaciją.

Norite visam laikui pamiršti prarastų dantų problemą ir vėl džiaugtis pilnavertišku gyvenimu bei gražia šypsena? Aš šypsausi – odontologijos klinika, kurioje Jūsų noras labai greitai taps realybe!

Atsakyti

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus rodomas.

Naujienos iš interneto