Kard. P. Parolinas Kyjive: padėti tiesti kelius, kurie vestų į karo užbaigimą

Kard. P. Parolinas Kyjive: padėti tiesti kelius, kurie vestų į karo užbaigimą

Kardinolas P. Parolinas aplankė Ukrainos graikų katalikų vadovą 

www.vaticannews.va

Popiežiaus valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolinas, tęsdamas penktadienį pradėtą vizitą Ukrainoje, sekmadienio popietę atvyko į sostinę Kyjivą ir susitiko su Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios didžiuoju arkivyskupu Sviatoslavu Ševčuku, aplankė jo katedrą.

Kyjivo graikų katalikų Kristaus Prisikėlimo katedroje, lydimas arkivyskupo S. Ševčuko, kardinolas susitiko su didžiojo arkivyskupo kurijos darbuotojais ir su graikų katalikų bendruomenės atstovais, aplankė katedros kriptą, kuri 2022 m. pavasarį buvo naudojama kaip priešlėktuvinė slėptuvė. Kardinolas taip pat aplankė buvusio graikų katalikų didžiojo arkivyskupo kardinolo Lubomyro Husaro kapą. Jo beatifikacijos bylos pirmasis etapas buvo pradėtas šių metų vasarį.

Po apsilankymo katedroje kalbėdamasis su žurnalistais kardinolas sakė, kad Ukrainos graikų katalikų katedrą jau lankė 2016 m., kai dar vyko statybos darbai. „Žinome, – tęsė jis, – kad dabartiniai laikai toli gražu nėra džiugūs. Visi žinome padėtį ir būtent dėl šios padėties aš atvykau, trokšdamas melstis kartu su jumis. Bažnyčia gali atlikti pranašišką vaidmenį.“ Pasak kardinolo, Bažnyčios pašaukimas – kviesti į didžiąją maldą už taiką, tvirtai tikint, kad Dievui viskas įmanoma.

Kardinolas sakė, kad jis atvyko pas Ukrainos žmones užtikrinti,  kad popiežius yra jiems artimas. „Popiežius tai išreiškė daugybe būdų. Štai, kad ir šiandien, šį sekmadienį, jis paminėjo karą Ukrainoje, pavartodamas būdvardį „iškankinta“ Ukraina. Popiežius kalbėjo ir apie kitus karus, tačiau nuo pat pradžių jis rodo didelį artumą, dalyvavimą šios tautos skausme ir kančioje“, – kalbėjo popiežiaus valstybės sekretorius.

„Popiežius kenčia kartu su ukrainiečiais ir nori padėti tiesti kelius, kurie vestų į taiką, į šio karo užbaigimą. Tikiuosi, kad mano vizitas galės prie to prisidėti, taip pat per susitikimus su valdžios vadovais. Taigi, maždaug tokia yra šio vizito prasmė ir aš tikrai labai džiaugiuosi, kad esu čia, su jumis“, – sakė kardinolas.

jm / Vatican News

Atsakyti

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus rodomas.

Naujienos iš interneto