Kas Putino ir Lukašenkos įpėdiniai?

Kas Putino ir Lukašenkos įpėdiniai?

Asociatyvi Freepik nuotr.

Česlovas Iškauskas, www.silales-artojas.lt, www.iskauskas.lt

Šį kartą imkime ir šiek tiek paliežuvaukime arba, kaip žmonės sako, panešiokime gandus.  Šiaip jau toks užsiėmimas nėra girtinas, bet juk kalbėsime ne apie eilines asmenybes, o apie tokias kurios vadovauja valstybėms ir giriasi aukšta morale ir tauria dvasia. Turiu galvoje Putiną ir Lukašenką.

Beje, kai ėmiau „gūglinti“, pirmiausia internetas man pasiūlė domėtis keturiomis Vinco Mykolaičio – Putino moterimis, kurios aprašytos prieš dvejus metus išleistame puikios rašytojos Aldonos Ruseckaitės romane. Žinoma, kalba suksis ne apie šį Putiną…

Sovietų šnipo Zorgės mylėtojo, taip pat buvusio užsienio žvalgybos agento Rytų Vokietijoje Putino asmeninė praeitis neatkreiptų tokio dėmesio, jei ne tik ką pasirodęs nepriklausomos organizacijos „Dosje“ tyrimas apie Putino slaptus vaikus – galimus įpėdinius, kurie dabar slepiami prezidento rezidencijoje Rusijos pietuose. Tyrėjai rėmėsi šveicarų leidiniu „Sonntags Zeitung“, kuris rašė, jog jų motina olimpinė gimnastikos čempionė Alina Kabajeva nuo Putino pagimdžiusi du vaikus – Ivaną ir Vladimirą. Jie visiškai izoliuoti ir akylai saugomi, o tėvo retas apsilankymas taip pat kruopščiai slepiamas. Jie turi savo vairuotojus, pilotus, apsaugininkus, virėjus, trenerius ir t.t. „Dosje“ informatorius, atskleidęs vėliau atviruose šaltiniuose patikrintus faktus, taip pat gyvena šalia jų. Gi Šveicarijos laikraštis pasitelkė vieno iš kūdikių priėmusios rusų kilmės ginekologės liudijimą…

Oficialiai Putinas 1983 m. vedė Liudmilą Škrebniovą, kurios tėvai, kaip Antrojo pasaulinio karo dalyviai, buvo apsigyvenę Kaliningrade. Dirbdamas Leningrado merijoje Putinas jau senyvo amžiaus žmonos motiną Jekateriną Škrebniovą perkėlė šalia savo šeimos. Šeimai pamečiui gimė dvi dukterys. Tačiau beveik po 30 metų jų santuoka iširo. Putino biografai pastebi, kad pora susipažino Arkadijaus Raikino koncerte, o apie skyrybas 2013 m. abu paskelbė balete „Esmeralda“ Kremliuje.

Tuomet buvo pranešta, kad Liudmila Putina išėjo į vienuolyną, bet antai po trijų metų ji jau ištekėjo už komunikacijos specialisto Artūro Očeretno. Dabar 66-rių sulaukusi buvusi pirmoji Rusijos ponia, kaip praneša žiniasklaida, yra greitųjų kreditų bendrovės vadovė ir per pustrečių metų karo Ukrainoje iš rusų kišenių ištraukė milijonus eurų. 2023-ųjų pabaigoje Prancūzijoje buvo konfiskuota jai priklausiusi 7 mln. eurų vertės vila.

O komentatoriai ironiškai pastebi, kad šiandien Rusijoje nesunku surengti referendumą, kuris be skrupulų sprendime leistų įrašyti tokią eilutę: „Pilietis Vladimiras Putinas savo įpėdiniu palieka pilietį Ivaną Putiną“.

Gi Putinas greitai surado daugiau sielos guodėjų. Žiniasklaida mini Alisos Charčevos, Svetlanos Krivonogich, dar bent dešimties jo draugių ir meilužių  pavardes. O su A. Kabajeva jis nevengia viešai pasirodyti, bet štai jų sūnus stropiai slepia. Tiesa, jie dar tikri vaikai: vyresniajam Ivanui vos 9 – ri…  Pagal Rusijos konstituciją prezidentu galima tapti sulaukus 35-rių, bet Putinas žino, kaip pakeisti pagrindinį įstatymą, kad amžiaus cenzas sumažėtų iki 25. O komentatoriai ironiškai pastebi, kad šiandien Rusijoje nesunku surengti referendumą, kuris be skrupulų sprendime leistų įrašyti tokią eilutę: „Pilietis Vladimiras Putinas savo įpėdiniu palieka pilietį Ivaną Putiną“. Juk tokių valdovų moralė, kaip sakoma, ne aukščiau grindjuostės…

Šiuo požiūriu Lukašenka ir Putinas – kaip du vandens lašai. Jau 40 metų valdantis nepripažintas kaimyninės šalies lyderis, kuriam rugpjūčio pabaigoje suėjo 70, beveik dvejais metais jaunesnis už Putiną, bet intymiuose santykiuose neatsiliko. Su žmona Galina jis sugyveno tris vaikus, bet labiausiai myli jauniausiąjį Nikolajų, su kuriuo per 2020 m. protestus lakstė po Minską pasikabinę automatus. Teisėta žmona gyvena atskirai Mogiliovo srityje Šklovo rajone  ir vadinama gyvanašle. Lukašenka su ja mažai bendrauja. Vos išrinktas 1994 – ųjų liepą šalies prezidentu Lukašenka ėmė bendrauti su savo gydytoja Irina Abelskaja. Tai ji esą padovanojo jam nesantuokinį vaiką Nikolajų, kuris buvo ruošiamas pakeisti prezidentą. Jos mama Liudmila Postojalko, vos tik prasidėjus dukros romanui su Lukašenka, gavo sveikatos apsaugos ministrės postą. Kitos minimos jo gerbėjų pavardės – dainininkė Irina Dorofejeva, 19 – metė aktorė, „Mis Baltarusija – 2016“ Marta Golubeva ir kt.

Putino ir Lukašenkos asmeninės biografijos yra tarsi amoralumo, dvasinio palaidumo ir puolusios moralės pavyzdžiai.

Vyresniesiems vaikams jau arti 50, o Koliai tik ką sukako 20. Jis domėjosi chemijos, biologijos mokslais, mokėsi kinų, ispanų kalbų. Aukso medaliu baigė Minsko mokyklą. Mokosi Minsko universitete biotechnologijos. Dėl tėvo palaikymo po skandalingų prezidento rinkimų įtrauktas į Kanados sankcijų sąrašą, nors dabar paskui jį nesekioja. Spauda praneša, kad tėvą suerzino tai, kaip Nikolajus sukritikavo baltarusių karines vaistinėles ir išgyrė NATO gaminius. „Mažasis princas“, nesantuokinis Lukašenkos sūnelis, vargu ar žengs senstančio Lukašenkos pėdomis…

Sakykime, kad šiuose pasakojimuose daug pramanų, nepatikrintų faktų. Bet teisingai ir tai, kad, kaip sakoma, kiekvienas gandas atskleidžia ir trupinėlį tiesos. Putino ir Lukašenkos asmeninės biografijos yra tarsi amoralumo, dvasinio palaidumo ir puolusios moralės pavyzdžiai.

Atsakyti

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus rodomas.

Naujienos iš interneto