Apatinių vokų plastika padeda atgauti jaunatvišką išvaizdą

Apatinių vokų plastika padeda atgauti jaunatvišką išvaizdą

Daugelis vidutinio ar vyresnio amžiaus vyrų ir moterų susiduria su nuovargio žymėmis po akimis. Tai ne tik kenkia išvaizdai, bet gali turėti neigiamos įtakos regėjimui. Šią problemą spręsti padeda apatinių vokų plastika – tiek užsienyje, tiek Lietuvoje vis labiau populiarėjanti procedūra. Kviečiame skaityti ir daugiau sužinoti apie tai, kada ją tikslinga atlikti.

Kada specialistai pataria atlikti apatinių vokų plastiką?

Reikia pripažinti, kad daugeliu atvejų apatinių vokų plastika yra atliekama estetiniais sumetimais. Nepaisant to, galutinį sprendimą dėl operacijos priima gydytojas – juk tai invazinė procedūra, tad reikia atsižvelgti į paciento sveikatos būklę. Dažniausiai ši operacija rekomenduojama pacientams, turintiems vadinamuosius „maišelius“ po akimis. Tai gali būti riebalų sankaupos, kurios susidaro dėl amžiaus ir odos suglebimo. Problema gali būti tiek genetinė, tiek nulemta gyvenimo būdo, tačiau šie „maišeliai“ labai kenkia išvaizdai, sendina.

Apatinių vokų plastika rekomenduojama ir tada, kai riebalų sankaupos aplink akis yra didesnės, trukdo regėjimui, mažina matomumą. Nors esant šiai situacijai operacija atliekama ne dėl estetinių priežasčių, galutinis rezultatas maloniai nustebins – ne tik atgausite visą matymo lauką, bet ir galėsite džiaugtis jaunatviškesne išvaizda.

Kam gali būti atlikta apatinių vokų plastika, kokios indikacijos?

Norint tiksliai sužinoti, ar apatinių vokų plastika jums gali būti atlikta, reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. Apžiūros metu yra vertinama odos būklė, akių struktūra, galimi pokyčiai. Apsilankyti pas gydytoją reikėtų suskubti pastebėjus, kad vokų paburkimas trukdo žvelgti į tolį arba žemyn, riboja regėjimo lauką. Odos perteklius apie akis taip pat gali būti pasikartojančio konjunktyvito priežastimi. Su tuo susiduriantiems pacientams apatinių vokų plastika gali gerokai pagerinti gyvenimo kokybę.

Jei apie apatinių vokų operaciją svarstote dėl estetinių sumetimų, prieš registraciją konsultacijai su gydytoju išmėginkite kitas priemones. Nors apatinių vokų plastika nėra sudėtinga ar ilga procedūra, nepamirškite, kad tai vis dėlto operacija ir gali sukelti tam tikrų komplikacijų. Verta išbandyti įvairias kosmetines priemones, masažo technikas – kartais tai išties gali padėti.

Maža operacija – dideli išvaizdos pokyčiai

Apatinių vokų plastika daugeliui pacientų leidžia mėgautis natūralia išvaizda, o pokyčiai veide yra sunkiai pastebimi. Vis dėlto jaunatviško žvilgsnio įspūdis yra stulbinantis. Kodėl toks mažas pakeitimas reiškia tiek daug? Atsakyti į šį klausimą nesudėtinga: paburkę poakiai mums pasąmoningai asocijuojasi su neigiamais dalykais, pavyzdžiui, nuovargiu, nemiga, prasta sveikata ir kt.

Jei jūsų sveikatos būklė leidžia atlikti apatinių vokų operaciją ir nusprendėte pasinaudoti šia galimybe, turite žinoti, kad prieš procedūrą reikės atlikti kraujo ir papildomus tyrimus. Kai kuriems pacientams reikia pasiruošti ir rimčiau: gali būti skiriama dieta, keičiamas vaistų vartojimas, rekomenduojama atsisakyti žalingų įpročių. Gijimo laikotarpis gali siekti iki pusantro mėnesio, tačiau svarbu neskubėti – tik tinkamas pasiruošimas ir odos priežiūra gijimo laikotarpiu užtikrins geriausius rezultatus.

Atsakyti

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus rodomas.

Naujienos iš interneto