Amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“

Pagrindinis puslapis Amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“
Naminė aromatinga žolelių druska
Įrašas

Naminė aromatinga žolelių druska

Prieskoninė druska. Jolantos Veličkienės nuotr. Jolanta Veličkienė, Maisto technologė, technologijų edukologė, pedagogė Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja, www.traku-zeme.lt Vasaros pradžia yra pats metas pradėti ruošti prieskoninių žolelių atsargas žiemai. Prieskonines žoleles galima džiovinti ir šaldyti. Tačiau iš jų galima labai paprastai pasigaminti kvapnią žolelių druską. Be druskos maistas gal ir sveikesnis, tačiau...

Pasigaminkime Velykoms kepeninės
Įrašas

Pasigaminkime Velykoms kepeninės

Kepeninė. Jolantos Veličkienės nuotr. Jolanta Veličkienė, Maisto technologė, technologijų edukologė, pedagogė, Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja, www.voruta.lt Velykoms rekomenduojame pasigaminti populiarų kepenų ir mėsos gaminį – kepeninę. Tai lengvai pagaminamas, bet kartu neapsakomai gardus valgis. Kepeninę galima valgyti kaip šaltą užkandį arba pakepinti keptuvėje ir patiekti su mėgstamu garnyru. Kadaise kepeninę gamindavo...

Maisto technologė Jolanta Veličkienė: kepame mėsos kepalą, įdarytą kiaušiniais
Įrašas

Maisto technologė Jolanta Veličkienė: kepame mėsos kepalą, įdarytą kiaušiniais

Jolanta Veličkienė, Maisto technologė, technologijų edukologė, pedagogė, Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja, www.traku-zeme.lt Gražūs, gardūs, sotūs ir nekasdieniški Velykų patiekalai paprastai džiugina ir akį, ir gomurį. Įprasta šiai šventei ruošti daug įvairių mėsos valgių. Lietuvos regionuose Velykų pirmąją dieną populiariausi kiaulienos patiekalai – kepta ir virta kiauliena, suktos ir slėgtos karkos, šaltiena,...

Užuosk, pajausk, kaip kvepia duona… Naminės duonos receptai
Įrašas

Užuosk, pajausk, kaip kvepia duona… Naminės duonos receptai

I. Šidlaitės knygos „Natūralus rauginimas“ atvartas ir Jolantos Veličkienės iškeptos  duonos riekelės pagal I. Šidlaitės  receptą Jolanta Veličkienė, maisto technologė, technologijų edukologė, Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ maitinimo paslaugų profesijų mokytoja, www.traku-zeme.lt Manau, dažnas su manimi sutiks, kad nėra kito mielesnio kvapo už šviežios, kepamos duonos. Pajutus tą nuostabų, sodrų aromatą, paragavus kvapnios, šiltos duonos, mūsų širdys prisipildo šilumos...