Pagrindinis puslapis Reklama Trys skanūs ir žaismingi tortai vaikams

Trys skanūs ir žaismingi tortai vaikams

Trys skanūs ir žaismingi tortai vaikams

PR

Vaikai dievina saldumynus ir pasibelsti į jų širdį su tokiu desertu kaip tortas tikrai nėra labai sudėtinga. Vis dėlto vaikiškas tortas turi būti ne tik skanus, bet ir žaismingas, spalvingas bei traukiantis akį. Ypač, jei tai gimtadienio tortas, bene pagrindinis puikios šventės akcentas. Juk gražų ir originalų gimtadienio tortą vaikas prisimins dar ilgai šia staigmena suteiksite jam ypatingą patirtį. Vaikiški tortai gali būti patys įvairiausi, o jei manote, kad neturite po ranka tinkamo recepto, siūlome jums tris idėjas.

Šokoladinis negriukas

Gardžiam šokoladiniam tortui pasiruoškite 100 gramų sviesto, 200 gramų cukraus, 150 gramų šokolado, šaukštą klevų sirupo, du kiaušinius, 100 gramų miltų, šaukštelį kepimo miltelių, 2 šaukštelius kakavos miltelių. Sviestą ant nedidelės ugnies tirpinkite keptuvėje ir pamažu supilkite cukrų, klevų sirupą, sudėkite šokoladą. Kaitinkite masę maišydami tol, kol ingredientai gerai persimaišys, tuomet nukelkite keptuvę nuo ugnies. Dubenyje suplakite du kiaušinius. Supilkite juos į šokoladinę masę, tuomet dėkite į masę miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. 25-30 minučių kepkite negriuką iki 190º C įkaitintoje orkaitėje. Negriuko viršų galima dekoruoti baltu glaistu ar plakta grietinėle. Tam galite pasiruošti žaismingą žinomo vaikiško filmuko veikėjų trafaretą.

Vaivorykštinis šerbeto tortas

Šiam tortui jums reikės 1,5 stiklinės cukraus, 6 kiaušinių baltymų, stiklinės mangų šerbeto, stiklinės greipfrutų šerbeto, stiklinės spanguolių šerbeto, stiklinės obuolių šerbeto. Su elektriniu maišytuvu išplakite kiaušinių baltymus ir visą cukrų. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C ir apvalioje kepimo formoje kepkite nedidelį kiekį paruoštos masės morenginiam sluoksniui. Iškeptas morenginis sluoksnis turėtų būti plokščio paplotėlio formos, baltos spalvos, standus. Iškepkite penkis tokius paplotėlius ir leiskite jiems pilnai išdžiūti. Tai gali trukti kelias valandas. Šerbeto masę galite ruošti patys, tačiau pristigus laiko galima paprasčiausiai nusipirkti įvairių skonių šerbeto parduotuvėje. Į gražų indą dėkite morengo paplotėlį ir aptepkite jį storu vieno skonio šerbeto sluoksniu. Taip sluoksniuokite tortą, kol sunaudosite visus šerbeto skonius. Viršuje turėtų būti morengo paplotėlis, kurį galima puošti šviežiais vaisiais, paruoštu glaistu galima užrašyti vaiko vardą ar pan. Toks morenginis tortas atrodys spalvingai ir nuotaikingai.

Maskarponės tortas su vaisiais

Ingredientai: 500 gramų grietinėlės, 500 gramų maskarponės sūrio, 200 gramų varškės, 20 gramų sviesto, konservuoti persikai, citrina, 2 kiaušiniai, 100 gramų miltų, šaukštelis krakmolo, 90 gramų cukraus, 2 šaukštai želatinos, šaukštas cukraus pudros. Dubenyje gerai išplakite kiaušinius ir tuomet pamažu pilkie miltus, krakmolą ir cukraus pudrą. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite paruoštą masę. Kepkite apie 10 minučių iki 180º C įkaitintoje orkaitėje. Varškę, maskarponės sūrį permaišykite dubenyje, tuomet į šią masę dėkite cukraus, supilkite išspaustas citrinos sultis, sudėkite smulkiai supjaustytus persikus ir vėl viską gerai permaišykite. Karštame vandenyje išsitirpinkite želatiną ir tuomet, kai ji atvės, supilkite į maskarponės masę ir gerai išmaišykite. Visą šią masę tolygiai dėkite ant iškepto biskvito. Torto viršų tiktų puošti vaisių griežinėliais, linksmais guminukais, spalvotais saldainiais.

Naujienos iš interneto